10 atraccions principals a Santiago de Compostel·la

Santiago de Compostel·la és probablement la primera destinació turística de l’món. Des del segle IX, milions de pelegrins han recorregut el Camí de Santiago, o Camí de Santiago, de 900 quilòmetres de longitud, des de l’altre costat de la frontera francesa fins a Santiago, prestigiós com el lloc de sepultura de l’Apòstol Santiago. Els principals atractius de Santiago de Compostel·la, per tant, se centren en aquesta destinació de peregrinació, però hi ha molt més que això en aquesta ciutat de l’oest d’Espanya. Santiago de Compostel·la també compta amb grans museus, bells parcs i magnífics edificis medievals que esperen ser fotografiats. Oh, la ciutat també és coneguda per la seva gran dinar, no deixi de provar la polpa a la gallega, un plat de pop bullit que és considerat el Sant Grial dels mariscs, al menys aquí.

1. Catedral de Santiago de Compostel·la

Destinació Catedral de Santiago de Compostel·la

La Catedral de Santiago de Compostel·la va començar com una petita església de segle IX construïda sobre la tomba de l’Apòstol Santiago. Encara que té una façana barroca, està considerada com una de les millors esglésies romàniques d’Espanya. De fet, és considerat un dels edificis medievals més bells d’Europa. Després de mirar-lo, als viatgers els resultarà difícil no estar d’acord amb aquesta avaluació. Les visites obligatòries inclouen la façana barroca de la Praza do Obradoiro i el porxo interior, el Pòrtic dóna Glòria. La adornada catedral és un punt de referència a la Plaça de l’Obradoiro. Durant segles, els pelegrins que van completar el Camí de Santiago van tocar un pilar que contenia l’estàtua de Santiago, amb ranures en ell.

2. Monestir de Sant Martín Pinario

Destinació Monestir de Sant Martín Pinario

El Monestir de Sant Martín Pinario és un monestir benedictí de segles d’antiguitat que data de l’any 899. Ha estat reconstruïda gairebé per complet en els últims centenars d’anys. La seva capella original forma part de la Catedral de Santiago de Compostel·la. L’antic monestir és el segon monument religiós més gran de Santiago, sent la catedral la primera. Tres dels artistes espanyols més famosos de l’època van treballar en la decoració d’aquest edifici barroc. Avui, és un seminari i un edifici governamental.

3. Plaça de l’Obradoiro

Destinació Plaça de l'Obradoiro

La Plaça de l’Obradoiro és la més gran no només de Santiago de Compostel·la sinó de tota Galícia. Està envoltat per la Catedral de Santiago, el Palau de Rajoy on es reuneix l’ajuntament, l’hotel Reis Catòlics on s’allotgen els pelegrins i el Col·legi Sant Xerome. És el punt d’arribada dels pelegrins que recorren part o la totalitat de l’Camí de Santiago. La plaça és un punt de trobada popular per santiaganes, turistes i pelegrins que intercanvien històries del seu passeig. També hi ha concerts i altres actes a l’aire lliure, incloent la celebració del dia de Sant Jaume el 25 de juliol.

4. Monte do Gozo

Destinació Monte do Gozo

Monte do Gozo, o Turó de l’Alegria, és una part important de l’Camí de Santiago. Situat a uns tres quilòmetres de centre de la ciutat, és el turó on els pelegrins obtenen la seva primera vista del seu destí final, la Catedral de Santiago de Compostel·la. Des d’allà, els pelegrins tenen una hora més per caminar, arribant a la fi d’un viatge que va prendre setmanes, potser fins i tot un parell de mesos, per completar-lo. El turó té una gran estàtua que marca el cim, un alberg, un auditori de concerts, jardins, excursions a peu i la Capella de Sant Marc.

5. Parc dóna Alameda

Destinació Parc dóna Alameda

Parc d’Alameda és un gran lloc per relaxar-se i recarregar les piles després d’una agitada visita turística a Santiago de Compostel·la. El principal parc urbà de la ciutat és en realitat tres parcs en un: Passeig de l’Albereda, Carballeira de Santa Susanna i Passeig de la Ferradura. Des del segle XIX, és el lloc a què acudeixen els habitants de Santiago quan volen passejar tranquil·lament per un bell entorn d’arbres, fonts i escultures. És a prop de el casc històric i també ofereix unes vistes espectaculars de la Catedral de Santiago de Compostel·la.

6. Zona Vella

Destinació Vella Zone

Considerat un dels barris històrics més bells d’Europa, la Zona Vella està ancorada a la Plaça de l’Obradoiro i els seus edificis històrics, entre ells la Catedral de Santiago de Compostel·la i l’hotel Reis Catòlics. A l’allunyar-se de la plaça, els caminants trobaran places més petites, parcs, arcs i esglésies barroques i romàniques mentre passegen pels seus sinuosos carrers. També trobaran petits i acollidors cafès que ofereixen un lloc per descansar els peus cansats. Algunes de les nits més excitants de la ciutat també es poden trobar a Old Town.

7. Camí de Sant Jaume

Destinació Camí de Sant Jaume

Segons la llegenda, el cos de Santiago va ser portat a Galícia en vaixell des de Jerusalem i transportat cap a l’interior, on es troba actualment Santiago de Compostel·la. El Camí de Santiago és el nom de qualsevol de les rutes de peregrinació al seu santuari a la Catedral de la ciutat. Per obtenir la compostel·la cal caminar un mínim de 100 km (62 milles). A la pràctica, el punt més proper per començar és la petita ciutat de Sarria, ja que té bones connexions amb altres llocs d’Espanya. Encara que molts pelegrins només fan l’última part de la ruta, hi ha grans recompenses per començar molt més lluny i diversos europeus caminen des de casa, seguint una de les moltes rutes.

8. Parador Hostal Dos Reis Catolicos

Destinació Parador Hostal Dos Reis Catolicos

El Parador Hostal Dos Reis Catolicos va ser construït el 1499 com a hospital i allotjament temporal per a pelegrins. Per haver permès pernoctar, té l’honor de ser conegut com l’hotel més antic de l’món. Com hotel, es tracta d’una encantadora combinació de comoditats modernes i luxoses en un edifici que té més de 500 anys d’antiguitat, el que el converteix en una oportunitat única i sorprenent com a lloc per allotjar-se. L’hotel segueix oferint serveis gratuïts a un nombre limitat de pelegrins.

9. Cidade dóna Cultura

Destinació Cidade dóna Cultura

La Ciutat de la Cultura és una meravella arquitectònica (o catàstrofe segons alguns) de segle XXI. Situat a la muntanya Gaias, el complex modernista d’edificis culturals està dissenyat per semblar-se a turons ondulats amb milers de finestres, cadascuna d’elles feta a mida i amb formes diferents. El modern complex tecnològic està connectat amb carrers i places. La instal·lació inclou un museu, la Biblioteca de Galícia i arxius. A causa de l’alt cost de construcció, algunes instal·lacions, com el centre d’arts escèniques, no van ser construïdes.

10. Museu do Pobo Galego

Destinació Museu do Pobo Galego

Com Santiago és la capital de Galícia, és natural que sigui la seu del Museu do Pobo Galego. Aquest antic convent del segle XIII és un dels principals atractius turístics de Santiago de Compostel·la, amb exposicions sobre l’artesania i la cultura de Galícia, incloent arqueologia, vestimenta, pintura i escultura. També alberga les restes de diverses persones importants per a la història de Galícia. El museu està situat fora de les muralles de la ciutat al llarg de la ruta de l’pelegrí cap a la ciutat.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...