10 Atractius Turístics més destacats de Còrdova

Còrdova és una ciutat andalusa amb un passat gloriós. Va ser la ciutat més poblada de l’món al segle X i es va convertir en un centre d’educació sota la influència dels moros que la van conquistar al segle VIII. En tota la ciutat es poden trobar exemples destacats d’arquitectura islàmica, amb la famosa Mesquita, una mesquita-catedral dominant l’horitzó des de totes les direccions. Altres dels principals atractius de Còrdova són les diverses estructures de l’època romana. La ciutat també és coneguda per les seves belles flors i patis acuradament enjardinats que se celebren amb un festival de pati cada mes de maig.

1. Mesquita de Còrdova

Mesquita de Còrdova

No va començar així, però el resultat final de la Mesquita representa un esforç ecumènic de diverses religions, totes les quals van conquerir Còrdova alhora. El temple romà original va ser reemplaçat per una catedral visigoda. Es va convertir en mesquita al segle VIII quan els moros van capturar la ciutat. En un temps, aquestes destinacions sagrat de peregrinació musulmana tenia una còpia original de l’Alcorà i un os de braç pertanyent a Mahoma. Es va convertir en catedral de nou al segle XIII quan Còrdova va ser conquerida pels cristians. Van deixar intacta l’impressionant arquitectura islàmica d’aquesta fita cordovès, simplement consagrant i renombrándolo.

2. Festival de Patis

Festival de Patis

El Festival dels Patis se celebra a mitjans de maig, quan la primavera està en el seu millor moment. El festival consisteix en un concurs en què els participants obren els seus patis als visitants perquè puguin fer una ullada, en un moment en què les flors en flor converteixen els patis en bells jardins domèstics. A causa d’un clima càlid i sec, les cases de Còrdova van ser construïdes amb un pati central ja en l’època dels romans. Aquesta tradició va ser continuada pels moros i persisteix en moltes llars fins al dia d’avui. Omplir el pati central amb plantes i elements aquàtics sempre ha estat una forma de mantenir frescos les llars locals. La decoració de l’pati va acabar prenent vida pròpia. Durant 13 dies de maig, les portes s’obren i tots estan convidats a veure les meravelles dels patis de Còrdova.

3. Alcàsser dels Reis Cristians

Alcàsser dels Reis Cristians

L’Alcàsser dels Reis Cristians, o Fortalesa dels Reis Cristians, va ser construït al segle VIII com a palau o fortalesa de l’califat àrab. L’Alcàsser, un dels principals fites cordovesos, va esdevenir la residència dels reis i reines d’Espanya, que van governar des d’allà durant 160 anys. Cristóbal Colón va venir aquí per buscar fons per al seu viatge a les terres desconegudes de Ferran i Isabel. Més tard es va convertir en una presó, però avui en dia és un museu públic per a aquells que volen veure artefactes antics. El principal atractiu d’aquesta popular atracció cordovesa, però, són els patis del darrere amb fonts i tanques que honren l’herència islàmica de l’Alcázar.

4. Carreró de les Flors

Carreró de les Flors

La pintoresca Calleja de les Flors és un dels carrers més populars de Còrdova. No obstant això, s’assembla més a un carreró estret que a un carrer, ja que travessa el barri jueu de la ciutat. Acolorides testos, jardineres i balcons adornats amb flors pengen de les cases i saluden els visitants mentre passegen pel carreró. La Calleja de les Flors acaba en una petita plaça. És un gran lloc per fer fotos, no només de les flors de colors alegres, sinó que la Mesquita proporciona un teló de fons espectacular a aquesta atractiva escena.

5. Torre de la Calahorra

Torre de la Calahorra

La Torre de la Calahorra és una altra fita cordovès que representa l’arquitectura islàmica. Situada a l’extrem sud de el pont romà, la torre en forma de ferradura és el lloc defensiu més antic de Còrdova. Va ser construït pels moros per protegir la ciutat dels atacants. Originalment consistia en una porta arquejada entre dues torres; una tercera torre va ser afegida pel rei Enrique de Castella al segle XIV. En l’actualitat, hi ha un museu que mostra la història de Còrdova, incloent la convivència pacífica de cristians, jueus i musulmans. També mostra les primeres gestes culturals, científiques i d’enginyeria per les que Andalusia va ser famosa fa segles.

6. Call de Còrdova

Call de Còrdova

Els jueus han viscut a Còrdova des de l’època romana, i realment van florir després que els moros conqueriren la ciutat al segle VIII. Es van fer rics i van ocupar llocs importants en la cort morisca. Maimònides, un famós filòsof jueu, va néixer aquí a 1126; una estàtua seva es troba a la plaça de Tiberíades a la Jueria. El barri jueu, amb els seus estrets carrers en forma de cau, és un bon lloc per comprar joies i articles de plata.

7. Pont Romà

Pont Romà

El Pont Romà, o Pont Romà, és una vista impressionant ja que s’estén sobre el riu Guadalquivir. Situat al centre històric de Còrdova, el pont data del segle I d.C., quan va ser construït pels romans; ha estat reconstruït diverses vegades al llarg dels segles. El pont actual conserva el sabor islàmic de la reconstrucció morisca que va reduir el nombre d’arcades de 17 a 16. Es veu millor a la posta de sol, amb la Mesquita a el fons, quan el sol ponent fa que la pedra es torni de color vermell intens. A meitat de el pont hi ha una estàtua de Sant Rafael que va ser afegida al segle XVI.

8. Medina Azahara

Medina Azahara

La Medina Azahara (Madinat al-Zahra) va ser un impressionant palau de segle X construït per un califa a uns vuit quilòmetres de Còrdova. Explica la llegenda que el califa li va posar el nom de la seva concubina favorita, encara que hi ha indicis que la va construir per demostrar que el seu califat era el més poderós de l’Europa medieval. El complex constava de tres terrasses amb el castell construït en els dos nivells superiors. Les terrasses estaven envoltades per una muralla, amb una mesquita construïda a l’exterior. El palau va ser construït amb sumptuosos i colorits materials, incloent gemmes precioses. L’elegant palau va ser destruït 70 anys després. Va ser redescoberta a principis de segle XIX i actualment està sent restaurada.

9. Sinagoga de Còrdova

Sinagoga de Còrdova

La principal atracció del call actual és l’antiga sinagoga (La Sinagoga) al carrer dels Jueus; és una de les tres úniques sinagogues originals que queden a Espanya. Construïda al segle XIV, la sinagoga va ser convertida en hospital després que els jueus fossin expulsats d’Espanya en 1492. Es va convertir en una capella catòlica a 1588. Avui és un museu. A l’interior encara hi ha inscripcions de salms hebreus. La sala principal té forma rectangular i està decorada amb motius vegetals d’estil mudèjar. La paret que suporta la tribuna de les dones té tres arcs amb una exquisida guixeria decorativa.

10. Palau de Viana

Palau de Viana

Des de fora, el Palau de Viana sembla bastant auster, però entre per veure com vivia la noblesa de al segle XVII. Una de les millors cases aristocràtiques de Còrdova, el palau és també conegut com el Museu dels Patis perquè conté 12 grans patis, cadascun dels quals està decorat de manera diferent. L’interior de l’edifici alberga avui dia un museu de carruatges, adequat ja que s’ha previst l’entrada de carruatges tirats per cavalls; tapissos de cuir; una biblioteca de 7.000 volums que també conté tapissos flamencs; una galeria d’art amb un sòl de rajoles romans, i altres elements històrics que reflecteixen l’època.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...