10 Atractius Turístics més destacats de Madrid

Els estius assolellats d’Espanya el converteixen en un imant per als viatgers que busquen unes relaxants vacances, però la capital de país i la ciutat més gran no és lloc per mandrejar. Ja sigui explorant els museus d’art de classe mundial de Madrid, contemplant les meravelles arquitectòniques mentre es pren un cafè amb llet en un cafè de la vorera o passant la nit en bars de tapes a la Gran Via, les moltes atraccions de Madrid són simplement massa captivadores per perdre.

Afortunadament, les destinacions més populars de Madrid estan situats al centre. El cor de la ciutat és la Porta de el Sol, una gran plaça que serveix d’escenari de festivals, importants reunions i espectacles de carrer, així com de centre de la xarxa de transport públic. Una altra plaça important és la Plaça Major, coneguda per les seves nombroses botigues de records, cafès i l’animat Mercat de Sant Miquel. Els visitants no voldran deixar passar l’oportunitat de veure aquests llocs d’interès.

1. Palau Reial

Destinació Palau Reial

La mida massiu de Palau Reial és la seva característica més imponent. El Palau Reial de Madrid compta amb més de 2.500 habitacions decorades. Construït en 1764, el palau va servir com a residència real a partir de Carles III. Els últims reis que van residir allí van ser Alfons XIII i Victòria Eugenie a principis de segle XX. Encara que el palau segueix sent utilitzat per a cerimònies oficials, 50 de les elegants sales de l’estructura estan obertes a el públic, incloent una armeria, una farmàcia i el sumptuós saló de tron ​​de el palau, o “Saló de l’Tron”, que compta amb un sostre pintat per l’artista barroc Tiepolo. Un fresc en el gran menjador representa a Cristòfor Colom presentant regals de el Nou Món als reis Ferran i Isabel.

Què atraccions de Madrid considera més interessants?

2. Museu de l’Prat

Destinació Museu de l'Prat

El Museu de l’Prat és una de les atraccions turístiques més populars de Madrid. L’estructura de segle XVIII, dissenyada per l’arquitecte Juan de Villanueva, acull una de les millors col·leccions d’art de l’món. L’ampliació de 2007 ha facilitat la navegació pel famós museu. Amb més de 7.000 obres d’art que representen la cultura i la història des del segle XII fins a principis de l’XIX, però, és impossible veure-ho tot en una sola visita. Els visitants poden centrar-se en la col·lecció d’artistes espanyols de l’museu, incloent a Goya, El Greco, dóna Ribera i Velázquez, que és sens dubte la millor col·lecció de pintura espanyola de l’món.

3. Plaça Major

Destinació Plaça Major

La més famosa de les moltes places senyorials de Madrid, la plaça Major, data de 1619, quan es trobava fora dels límits de la ciutat i era utilitzada per albergar curses de braus. Durant la Inquisició espanyola, molts heretges acusats van trobar-hi la seva mort. Tres costats de la plaça rectangular de llambordes estan vorejats per files de blocs d’apartaments de tres pisos acabats a finals d’al segle XVIII. Les estructures estan decorades amb frescos, decorades amb balcons emmarcats amb baranes de ferro forjat i rematades amb elegants espirals de pissarra. Al centre de la plaça hi ha una estàtua de Felip III a cavall. Enfront de la plaça es troba la Casa de la Fleca, que alberga un centre d’informació turística.

4. Plaça de Cibeles

Destinació Plaça de Cibeles

Una de les places més belles de Madrid, la plaça de Cibeles està envoltada de diversos edificis construïts en estil neoclàssic, entre ells l’impressionant Palau de Cibeles, abans conegut com Palau de Comunicacions, que va ser dissenyat per l’arquitecte Antonio Palacios. Al centre de la plaça hi ha una estàtua que també es considera un símbol de la ciutat: la Font de la Cibeles. La magnífica font representa a la deessa romana Cibeles en un carro tirat per lleons. Esculpida en marbre porpra per Francisco Gutiérrez i Roberto Michel a 1780, la font va servir una vegada com a font d’aigua domèstica per a les cases properes.

5. Retiro Park

Destinació Retiro Park

Conegut com el Parc de l’Bon Retiro o El Retiro, el parc és una extensió de 350 acres de jardins, fonts i edificis ubicats als afores de el centre de la ciutat. El Parc de Retiro va començar com a monestir al segle XVI. Es va convertir en un parc real quan Felip II va traslladar la seva cort a Madrid en 1561. Ha estat part de l’domini públic des de 1868. Un lloc favorit tant per als turistes com per als locals, el parc compta amb un gran estany artificial on la gent pot llogar caiacs i canoes. El Monument a Alfons XII és una estructura de columnata arquejada a la riba est. El Passeig de l’Argentina, conegut com el Passeig de les Estàtues, està adornat amb estàtues de el Palau Reial que representen als reis espanyols a través dels segles.

6. Gran Via

Destinació Gran Via

La Gran Via és coneguda com el Broadway de Madrid perquè és “el carrer que mai dorm”. El gran bulevard discorre pel centre de Madrid des de la Plaça d’Espanya fins al carrer d’Alcalá. Encara carrer ara sembla ser part integral de la bulliciosa capital, en realitat és una addició bastant recent a la ciutat. Acabada en 1910, la Gran Via està plena de centenars de botigues, restaurants i negocis. L’edifici més famós de el bulevard és l’Edifici Telefónica, que era l’edifici més alt d’Europa quan es va acabar de construir el 1929. El rellotge a la part superior de l’estructura d’estil barroc-americà és una fita local.

7. Temple de Debod

Destinació Temple de Debod

El Temple de Debod és un dels llocs més insòlits de el Parc de l’Oest, un parc proper a el Palau Reial. El temple de la deessa egípcia Isis una vegada va estar a la vora d’Nil. La construcció de la Gran Presa d’Assuan a Egipte va obligar a traslladar diversos monuments històrics per evitar que s’inundessin. Espanya va intervenir per ajudar, i com a expressió de gratitud, el govern egipci va cedir el Temple de Debod a Espanya el 1968. L’edifici de quatre mil anys d’antiguitat està gravat amb baix relleus que representen als déus Ammon i Isis.

8. Porta de el Sol

Destinació Porta de Sol

Situada al centre de Madrid, la Porta de el Sol és una cruïlla on milers de persones es reuneixen cada cap d’any per donar la benvinguda a l’any nou. Les recents millores de la plaça han limitat el trànsit de cotxes i han transformat la plaça en un lloc on els visitants poden passejar i admirar les meravelles arquitectòniques. Al centre de tot això hi ha el rellotge que sona en el nou any a la Casa de Correus, la seu de el govern de la ciutat. Davant l’edifici es troba el Quilòmetre Zero, una placa que mostra el punt on comença el mesurament de la xarxa viària nacional. L’estàtua de l’Ós i el Fresno a un costat de la Porta de el Sol és considerada un símbol de Madrid.

9. Museu Reina Sofia

Destinació Museu Reina Sofia Madrid

El Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia va ser concebut com un modern complement de l’històric Museu de l’Prat. Va ser inaugurat oficialment per la Reina Sofia el 1992. Construït originalment com a hospital, el museu va ser ampliat el 2005 amb una estructura dissenyada per l’arquitecte francès Jean Nouvel. El Museu Reina Sofia acull una àmplia gamma d’obres d’artistes espanyols, entre les que es troben àmplies col·leccions d’obres de Pablo Picasso i Salvador Dalí. L’obra mestra de Picasso, El Guernica, que transmet els horrors de la guerra civil espanyola, val per si sola el preu de l’entrada.

10. Mercat de Sant Miquel

Destinació Mercat de Sant Miquel

Situat a poca distància de la plaça Major, el Mercat de Sant Miquel és una popular destinació de compres de menjars i delicadeses locals. La seva intricada arquitectura de ferro fos compta amb parets de vidre que exhibeixen productes que van des de peix salat i ostres fins pasta fresca i pastissos. A causa que el mercat roman obert fins a les 2 a.m. els caps de setmana, s’ha convertit en un lloc popular on els visitants i els locals es reuneixen per gaudir de begudes i tapes, o aperitius. El lloc també alberga esdeveniments com concerts, classes de cuina i festes privades.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...