Com totes les grans ciutats d’Europa, Sevilla té la seva part d’atraccions obligatòries, però la capital de la regió andalusa d’Espanya també compta amb aquesta qualitat quixotesca que els viatgers anhelen més: l’ambient. Si bé l’animada barreja d’arquitectura gòtica, mudèjar, renaixentista i moderna és enlluernadora, és el desig de vida dels sevillans el que fa que un viatge a Sevilla sigui tan únic i memorable.
Mapa llocs turístics més destacats de Sevilla
Hi ha una irresistible vitalitat sevillana que banya la quarta ciutat més gran d’Espanya amb una resplendor càlid i assolellat. Ja sigui ballant a el ritme de les sabates d’un bailaor de flamenc o ballant tota la nit en una moderna discoteca a l’aire lliure, és difícil quedar-se quiet en aquesta atractiva ciutat. Una visió general de les principals atraccions turístiques de Sevilla :
1. La Giralda
La Giralda és l’única estructura que queda de la mesquita de Al segle XII enderrocada durant la construcció de la Catedral de Sevilla. Els moros van construir el minaret amb una sèrie de rampes perquè els guàrdies poguessin pujar al cim a cavall. Avui en dia, les 35 rampes faciliten als visitants l’ascens al cim per gaudir de vistes panoràmiques de la ciutat. El campanar està rematat per un penell de bronze anomenada El Giraldillo, que és un símbol que representa el triomf de la fe. L’entrada a la torre està situada a la cantonada nord-est de la catedral.
2. Catedral de Sevilla
Construïda en l’emplaçament d’una gran mesquita almohade, la catedral medieval de Sevilla va ser construïda per demostrar el poder i la riquesa de Sevilla després de la Reconquesta. En el moment de la seva finalització, al segle XVI, va substituir a Santa Sofia com la catedral més gran de món. Segueix sent la tercera església més gran d’Europa i la més gran en volum. La gegantina estructura gòtica presenta un retaule que representa la vida de Jesús i que inclou més de 1.000 figures cobertes de pa d’or. Entre els tresors artístics de la catedral es troben el Descens de la Creu de Pere de Campanya, Santa Teresa de Francisco de Zurbarán i l’obra mestra de Bartolomé Esteban Murillo, La Immaculada. Dins el transsepte de l’església es troba la tomba de Cristòfor Colom.
3. Alcàsser de Sevilla
El conjunt de palaus, patis i jardins de l’Alcázar, que encara avui és utilitzat per la família reial espanyola en ocasions estatals, ha sofert nombroses transformacions al llarg dels seus més de mil anys d’història. Al segle XI, els àrabs musulmans van construir un palau sobre un fort de segle X, que al segle XIII va esdevenir una estructura d’estil gòtic. Cent anys més tard, el rei Pere va contractar a artesans moriscos per reconstruir i ampliar el palau en estil mudèjar. Des del disseny estrellat de la cúpula de la Sala d’Ambaixadors fins els delicats arcs i guixeries de l’Pati de les Donzelles, el Palau de Don Pedro és considerat un dels principals atractius turístics de Sevilla.
4. Metropol Para-sol
Situada a la plaça de l’Encarnació, al centre històric de Sevilla, la recentment acabada Metropol Para-sol es descriu com l’estructura de fusta més gran de món. Dissenyat per l’arquitecte alemany Jurgen Mayer-Hermann, l’edifici presenta sis gegantines estructures en forma de paraigües fetes de fusta de bedoll importada de Finlàndia. Anomenat Les Bolets de l’Encarnació, el disseny modern ha suscitat gairebé tanta controvèrsia com el preu exorbitant de l’edifici. Els retards i canvis en els mètodes de construcció van duplicar el cost estimat de 50 milions d’euros. L’estructura és la llar d’un mercat, un antiquari, un restaurant i una plaça a l’aire lliure.
5. Plaça d’Espanya
El 1914, l’arquitecte sevillà Aníbal González va començar a dissenyar una sèrie d’edificis com a preparació per a la propera Exposició Iberoamericana de 1929. Situat a prop de barri de Santa Creu, al Parc de Maria Luisa, l’edifici va ser construït per a la fira mundial, per mostrar el paper d’Espanya en la història, la indústria i la tecnologia. Entre els objectes exposats a l’edifici principal hi havia manuscrits escrits pels exploradors espanyols Colom i Cortés. Els edificis són un rar exemple de l’estil d’arquitectura de la Renaissença Regionalista, que es caracteritza per l’ús de materials locals. Avui en dia, les estructures serveixen com a oficines governamentals.
6. Torre de l’Or
Cap altra estructura a Sevilla explica millor el paper que va exercir el riu Guadalquivir durant l’època colonial espanyola que la Torre de l’Or. Sevilla deu gran part del seu èxit en el comerç marítim a el riu navegable, que oferia als vaixells més protecció que un port europeu tradicional. Durant segles, una pesada cadena va ser penjada a l’altre costat del riu des de la torre per protegir la ciutat dels invasors marins. Construïda a principis de segle XIII, el nom de la torre de vigilància prové de la resplendor daurat que el reflex dels seus materials de construcció projecta sobre el riu. En l’actualitat, la torre alberga un museu marítim que mostra la importància del riu al llarg de la història de Sevilla. Els visitants poden gaudir de les vistes de la via navegable i de la ciutat des d’un mirador al terrat.
7. Casa de Pilatos
Situat al costat de la Plaça de Pilat, el Cas de Pilat és considerat un exemple de palau andalús. Dissenyada per l’arquitecte genovès Antonio María Aprile en 1529, la “Casa de Pilatos” va ser cridada així en referència a el fill de l’propietari original, Fadrique Enríquez de Rivera, qui va fer un pelegrinatge a Jerusalem en 1519. Encara que l’edifici és propietat privada de la família Medinaceli, està obert a el públic per a visites guiades la major part de l’any. Destaquen una sèrie de pintures taurines de Francisco Goya, una porta de marbre de el segle XVI i una gran escala adornada amb un sostre de niu d’abella d’estil mudèjar.
8. Plaça de Bous de la Maestranza
Per als visitants interessats en la tradició taurina espanyola, la Plaça de Bous de la Maestranza és una destinació imperdible. La plaça de toros més antiga d’Espanya, amb capacitat per a 14.000 persones, data de 1758, i els diumenges se segueixen celebrant curses de braus des de la primavera fins a la tardor. Els visitants no necessiten veure una cursa de braus, però, per aprendre més sobre la tradició. El museu adjacent exhibeix artefactes i informació sobre toros i matadors famosos. Les entrades inclouen l’entrada a l’museu i una visita guiada a l’anell.
9. Barri Santa Creu
Situat a l’est de la Ciutat Vella, el Barri Santa Creu està vorejat pel riu Guadalquivir. El barri va ser la jueria de Sevilla fins a finals de segle XIV, quan es van tancar sinagogues, es van confiscar cases i milers de jueus van ser assassinats o forçats a convertir-se a l’cristianisme. Un barri de carrerons i carrers estrets i empedrats, el barri està ple de tarongers, patis de rajoles de colors i places de petita escala, així com una àmplia gamma de bars de tapes i restaurants. Tancat a l’trànsit de vehicles, el barri és perfecte per als visitants que volen experimentar l’ambient d’una ciutat espanyola medieval.
10. Parc de Maria Luisa
El principal parc públic de Sevilla, el Parc de Maria Luisa, s’estén al llarg del riu Guadalquivir, prop de centre de la ciutat. La major part dels terrenys de parc formaven part dels jardins del Palau de San Telmo i van ser donats a la ciutat el 1893. El paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier és el responsable de la configuració actual de parc. El parc és conegut per la seva gran població d’aus, que inclou coloms, cignes, lloros i ànecs. Estàtues, estanys i fonts disseminades per tot el parc el converteixen en un lloc pintoresc i agradable per relaxar-se sota el sol espanyol.