10 Atractius Turístics més destacats de València de l’2023

València, la tercera ciutat més gran d’Espanya, es troba a la costa est de la Península Ibèrica al llarg de la Mediterrània. Mentre que les grans ciutats espanyoles tenen un aire marcadament urbà i energètic, aquesta ciutat portuària té un ambient més relaxat i un compromís amb la celebració dels seus atractius naturals. El vell es troba amb la novetat, ja que es poden trobar restes d’una colònia romana de l’100 a.C. i una arquitectura ultramoderna.

Cada mes de març, València acull el Festival de les Falles, en el qual cada barri exhibeix figures de paper maixé de totes les mides i colors durant tota una setmana. A la fin de la setmana, les falles es cremen cerimoniosament, i les comunitats festegen fins a altes hores de la matinada. No obstant això, març no és l’únic mes de festa a València. Cada nit, la ciutat vibra amb animats bars i discoteques en tots els barris. A més, és la llar de la famosa paella espanyola, de la intricada ceràmica i de diverses escoles de música de renom mundial. A continuació li mostrem algunes de les atraccions més destacades de València :

1. Ciutat de les Arts i les Ciències

 Ciutat de les Arts i les Ciències

Aquesta meravella arquitectònica moderna es troba a la fi de l’desviat riu Túria. Al llarg de l’aigua s’assenten una sèrie d’edificis futuristes i únics, incloent el conegut Oceanogràfic Aquarium. També inclouen l’hemisferic, que s’assembla a un ull gegant que pot obrir-se i tancar-se, i conté un planetari i un teatre IMAX. El museu de ciències principals és un museu d’història natural dissenyat per semblar-se a l’esquelet d’una balena. L’Àgora és un alt estadi esportiu cobert, i l’Òpera de Palau compta amb quatre teatres, una teulada obert i plataformes mòbils que connecten entre si. La ciutat està connectada per un passeig paisatgístic amb la vegetació autòctona de València i un bell pont penjant

2. La Llotja de la Seda

La Llotja de la Seda

Construïda entre 1482 i 1533, La Llotja de la Seda va ser utilitzada per al comerç de la seda (d’aquí el seu nom, la Borsa de la Seda). L’edifici gòtic de tres parts i el jardí de tarongers annex segueixen sent una de les principals atraccions turístiques de València en l’actualitat. L’edifici central, Sala de Contratacion, va ser utilitzat per a la signatura de contractes i té una rica decoració amb columnes en espiral. Un dels laterals albergava el tribunal mercantil, i presentava un mural al sostre que era una atracció turística per a la reialesa. El segon ala lateral conté les cel·les de detenció dels deutors condemnats pel tribunal.

3. Mercat Central de València

Mercat Central de València

Aquest mercat públic es considera un dels mercats europeus més antics que encara estan en funcionament. Està obert sis dies a la setmana i tancat els diumenges. L’edifici teulada modernista que acull el mercat va ser construït el 1914, i conté una sèrie de bells vitralls i espai per a més de 400 comerciants. Els compradors aquí poden trobar regals, souvenirs i aliments. Destaquen els annexos de peixos i despulles. Per als que només volen gaudir de l’ambient, un gran bar de tapes es troba al centre de mercat a la vista de moltes de les botigues.

4. Plaça de Ajuntament

Plaça de Ajuntament

La plaça urbana central de la ciutat (en realitat un triangle) està flanquejada per molts dels edificis importants de la ciutat. Entre ells es troben l’Ajuntament i l’oficina principal de correus, l’Institut Cinematogràfic i el Teatre Rialto. La plaça està decorada amb una font circular, un mur de flors i una estàtua de l’heroi valencià Francesc de Vinatea. El festival de les Falles té diversos esdeveniments principals que tenen lloc a la plaça, el que la converteix en el lloc de visita obligada a la primavera. Les visites als nombrosos esdeveniments històrics estan disponibles, i inclouen visites a diversos dels edificis principals.

5. Museu Nacional de Ceràmica

Museu Nacional de Ceramica

El Museu Nacional de Ceràmica (Museu Nacional de Ceràmica González Martí) es troba en un palau de segle XV que va ser reformat en l’estil arquitectònic rococó. L’entrada principal està coronada per una estàtua de la Mare de Déu, que aboca fonts bessones de les seves mans. Batejat amb el nom de l’col·leccionista que el va instal·lar, el museu alberga peces de ceràmica de diferents llocs, entre ells grecs, romans, àrabs i de la prehistòria. S’exposen peces tradicionals espanyoles de regions com Manises, Paterna i Alcora, així com una sèrie de peces contemporànies. Aquestes inclouen algunes obres de Picasso.

6. L’Oceanogràfic Aquarium

L'Oceanogràfic Aquarium

Aquesta fita de la ciutat de les arts i les ciències és un homenatge a l’espectacular vida oceànica mediterrània enfront de les costes de València. És el més gran de la seva classe a Europa, amb més de 11 milions de galons d’aigua, i 45 mil individus de 500 espècies diferents. Això inclou una àrea massiva de dofins, tanc de taurons i ratlles, i molt més en nou grans torres submarines. L’aquari està dividit per regions geogràfiques en deu seccions, que abasten des de l’Àrtic fins a l’equador, amb especial atenció a la vida marina mediterrània local.

7. Catedral de València

Catedral de València

Aquesta adornada catedral hexagonal és l’església més gran de la ciutat, i data del segle XIII, tot i que va trigar gairebé dos segles a completar-se. És una combinació de diversos estils arquitectònics, i l’interior està decorat amb moltes pintures de segle XV. Destaca un calze a la col·lecció d’aquesta catedral, que ha estat defensat per molts com el veritable sant grial. Sigui cert o no, el calze s’ha fet un nom per si mateix com el calze papal oficial, més recentment pel papa Benet. La copa del primer segle va ser un regal del rei espanyol a 1438.

8. Túria Gardens

Túria Gardens

Aquests jardins, els majors jardins urbans de tot Espanya, van ser creats quan el riu Túria, propens a les inundacions, va ser redirigit al voltant de la ciutat. L’antic llit del riu que va quedar es va formar al jardí de l’Túria, i inclou un carril bici que travessa la ciutat, juntament amb diverses atraccions. Els jardins no només estan ben enjardinats, sinó que també tenen una sèrie d’atraccions divertides per a altres, incloent pistes i camps esportius, taulers gegants d’escacs, parcs de monopatí, fonts i molt més. És una gran manera de caminar a la ciutat de les arts i les ciències, les torres de Serrans, Bioparc, i molt més.

9. Malva-rosa Beach

Malva-rosa Beach

La principal platja de la ciutat de València, la Malva-rosa, és una platja àmplia i oberta amb sorra fina al llarg de les aigües de la Mediterrània. Al costat de la platja es troba el Passeig Marítim, un magnífic passeig marítim, on els visitants poden gaudir de passejos, patinatge sobre rodes, trotar o aturar en un restaurant per degustar una deliciosa paella i una copa de vi. La casa de el famós escriptor valencià Vicente Blasco-Ibáñez està situada a la platja de la Malva-rosa i s’ha convertit en museu amb una exposició dels seus objectes personals i obres literàries.

10. Bioparc Zoo

Bioparc Zoo

Creat el 2008, el Bioparc és propietat de la ciutat de València, però està gestionat per una empresa zoològica amb ànim de lucre. Es troba al llarg dels jardins de l’Túria, i té un concepte modern de tenir hàbitats designats per als animals que són visitats per la gent, en lloc de a l’inrevés. En lloc de separar els animals de les persones per mitjà de baranes i gàbies, utilitzen formes naturals de terra com grans roques, rases i rius per mantenir-los separats. Els animals africans són el més destacat de l’zoològic, encara que també hi ha diversos exemples d’altres ecosistemes mundials.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...