10 Dades sobre les Illes Canàries

Les Illes Canàries són un grup de les illes més populars i renom d’Espanya, comunament tacades amb conceptes erronis de ser un paradís per a la joventut britànica obsessionada amb la platja i l’alcohol. No obstant això, aquest arxipèlag té molt a oferir i descobrir les veritables Illes Canàries suggereix una visió molt diferent de la cultura canària.

1. Piscines naturals

Destinació Piscines naturals

Al casc antic de Port de la Creu es troben les impressionants piscines naturals d’aigua salada dissenyades pel famós arquitecte i paisatgista César Manrique. L’impressionant Lido Martiánez inclou 7 piscines, vestuaris, arbres i plantes subtropicals, una enorme font, un jacuzzi, jocs infantils, restaurants i fins i tot una sala de ball i casino subterrani.

Així que si està buscant una experiència cultural eclèctica, si està pensant en un viatge a les Illes Canàries pot ser que valgui la pena.

2. Llar de la amenaçada Tortuga Caguama

Tour per la Llar de la Tortuga Caguama

Fes el viatge de busseig de la teva vida a les Illes Canàries i potser tinguis la sort de veure una de les tortugues de closca dura més grans de el món, la tortuga babaua, que es troba en perill d’extinció. Els mascles adults aconsegueixen aproximadament tres peus de llarg i tenen una vida útil de 47-67 anys.

3. Paradís aquàtic tailandès

Destinació Paradís Aquàtic Tailandès

El sud de Tenerife és on es troba l’autoproclamada ‘atracció aquàtica més espectacular d’Europa’ Siam Park. L’impressionant parc aquàtic de 52 milions d’euros inclou temes tailandesos en totes les seves atraccions, edificis de parc i restaurants. El parc compta amb 25 edificis que constitueixen la major col·lecció d’edificis de temàtica tailandesa fora de Tailàndia. Christoph Kiessling va dissenyar el parc amb el permís de la família reial tailandesa per utilitzar el nom i el tema de parc. Fins i tot va ser inaugurat per Sa Altesa Reial la Princesa de Tailàndia Maha Chakri Sirindhorn.

4. Més a prop d’Àfrica que d’el continent europeu

Destinació Illes Canàries

Les Illes Canàries estan situades davant de la costa nord-oest d’Àfrica i estan molt més a prop de l’equador que l’Espanya continental. L’arxipèlag està format per set illes grans i diverses petites, totes d’origen volcànic, incloent Tenerife, Fuerteventura, Gran Canària, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Ferro, i els illots La Graciosa, Alegranza, Muntanya Clara, Roc de l’Est , Roque de l’Oest i Illa de Llops.

5. Lluita Canària – Canarian Wrestling

Destinació Canarian Wrestling

L’esport propi de l’illa – La lluita canària prové de la història de los’guanches ‘, els habitants originals de la illa. Es creu que l’esport es va originar al voltant de 1420, però, només algunes d’aquestes primeres regles i tècniques han sobreviscut als temps moderns. L’esport es va convertir en part de l’folklore de les illes, i en general es practicava en celebracions o festivals locals. Es diu que és una de les primeres formes de lluita definides. Encara es poden trobar partits en algunes ciutats canàries avui dia.

6. Illa dels Gossos

Destinació Illa dels Gossos

Quan es pensa en el nom de’Islas Canàries ‘, les petites aus grogues solen ser el que ens ve a la ment. No obstant això, el nom Illes Canàries deriva de el terme llatí Insula Canària , que significa “Illa dels Gossos”. Es creu que aquests “gossos” eren en realitat una espècie de foques monjo, que en llatí es tradueixen com “llops marins”. En l’actualitat es troben en perill crític i ja no hi són presents a les Illes Canàries. No obstant això, la llegenda explica que els habitants originals de la illa solien adorar als gossos, de vegades momificándolos i tractant-los com animals sagrats, i quan els romans van visitar per primera vegada l’illa li van donar el nom de “canarii” traduït com “els que tenen gossos “.

7. Muntanya Teide – el tercer volcà més gran de l’món

Destinació Muntanya Teide

Situada a la illa de Tenerife, que és alhora l’illa més poblada de les Illes Canàries i d’Espanya, és una destinació turística important, amb 3 milions de visitants a l’any. La naturalesa volcànica de les illes ha creat una sèrie de’playas naturals ‘de fina sorra o còdols negres que donen a algunes de les platges de Canàries un aspecte distintiu.

8. No una, sinó DUES ciutats capitals

Destinació Santa Creu de Tenerife

Santa Creu de Tenerife i Las Palmas de Gran Canària estan situades a les dues illes més grans i juntes comparteixen l’estatus de Capital de l’arxipèlag. Santa Creu de Tenerife és també la seu de l’segon carnaval més popular i espectacular de l’món, que atrau més d’un milió de persones cada febrer.

9. Clima subtropical

Destinació Illes Canàries

Les Illes Canàries tenen la sort de tenir un clima càlid durant tot l’any, amb dies calorosos i llargs a l’estiu i dies freds, però que romanen significativament calorosos a l’hivern.

10. Fantasia, menjar divertida

 Menjars d'Espanya per gaudir en la seva Visita a les Illes Canàries

El menjar és una part molt important de la cultura canària i hi ha algunes delícies amb noms divertits como’Mojo ‘- una salsa que pot ser taronja, vermella o verda depenent dels seus ingredients. És pesat en all i pot ser moderadament picant, el que es coneix com mojo picón. Normalment es compon d’oli, vinagre, sal, pebre vermell, farigola, orenga, coriandre i diverses altres espècies. Una altra menjar típic canària es llama’ropa vella ‘- un plat de pollastre i carn de res barrejat amb patates i cigrons!

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...