10 destins més increïbles de nord d’Espanya

Molts viatgers a Espanya comencen la seva visita a aquest país de la Península Ibèrica a Madrid. Després, és probable que es dirigeixin cap al sud, on el clima és més temperat, per veure castells moriscs històrics o cap a l’est, cap a Barcelona o València. No s’adonen del que es perden ignorant el nord d’Espanya . Pobles medievals ben conservats, pintoresques regions vinícoles, la bonica costa de el Golf de Biscaia, al País Basc i molt més estan a l’espera de ser explorats.

1. San Sebastian

Destinació San Sebastian Espanya

Trobat al País Basc, a 19 km de França, aquest conegut spa està envoltat de pujols que li afegeixen bellesa. L’atracció més famosa de Sant Sebastià és la Concha, una de les millors platges urbanes de l’món. La Part Vella té molts bars, el que la fa popular entre els festers. La majoria dels edificis daten de segle XIX, ja que Sant Sebastià va ser destruïda pels anglesos i portuguesos en 1813. La ciutat és coneguda pel seu festival de jazz de juliol, el més antic d’Europa, així com per altres festivals i esdeveniments culturals durant tot l’any.

2. Santiago de Compostel·la

Destinació Santiago de Compostel·la Espanya

La capital de Galícia, Santiago de Compostel·la, és famosa per ser el destí final de la tradicional peregrinació coneguda com Camí de Sant Jaume. També anomenat el Camí de Santiago, aquest pelegrinatge es remunta a l’època medieval i és important per a molts perquè es creu que Santiago de Compostel·la és el lloc on està enterrat l’apòstol Sant Jaume, un apòstol de Jesucrist. El punt d’arribada per a la majoria dels pelegrins és la plaça principal. Situada al cor de la ciutat, aquesta animada plaça és l’escenari de moltes fites importants, en particular la Catedral de Santiago on es troba la tomba de Sant Jaume.

3. Santillana de la Mar

Destinació Santillana de la Mar Espanya

El calçat còmode és imprescindible per als visitants de Santillana de la Mar, un poble medieval perfectament conservat i limitat a l’trànsit de vianants. Situat a la costa oest d’Espanya, aquest tresor cantàbric es troba a menys de 30 km de Santander i prop de les Coves d’Altamira, famoses per les seves pintures prehistòriques. Hi ha un antic refrany que diu que Santillana de la Mar és El Poble de les Tres Mentides, ja que no és ni Sant, ni pla (plana), ni està al costat de la mar (Mar). No obstant això, el poble pren el seu nom de Santa Juliana, que està enterrada a la Colegata, l’església més famosa de Cantàbria. Una altra de les principals atraccions és el Museu de la Inquisició amb els seus instruments de tortura.

4. Pamplona

Destinació Pamplona Espanya

Pamplona és una ciutat històrica que al seu dia va ser la capital del Regne de Navarra. És més conegut avui dia pel seu festival anual de Sant Fermí, en el qual les ànimes intrèpides intenten superar a un ramat de bous pels carrers de la ciutat, el festival té lloc durant sis dies al juliol. Les curses de braus són una altra de les activitats populars de la ciutat, que compta amb la quarta plaça de toros més gran de món. Pamplona també és la primera ciutat de l’Camí de Santiago. Els seus nombrosos parcs i edificis històrics estan fets només per a cotxets.

5. Santander

Destinació Santander Espanya

Les platges de Santander són els principals atractius d’aquesta ciutat portuària de l’Cantàbric. Amb la seva àmplia extensió de sorra daurada, el llarg arc de corbes de la Platja al Sardinero és una de les platges més belles de nord d’Espanya. Acostar-se a la platja a través dels senders dels jardins de Piquio millora l’experiència. Encara que Santander és una ciutat antiga, gran part de l’nucli antic va ser destruït per un incendi en 1941. Des de llavors, el Museu Municipal d’Art s’ha renovat per incloure a artistes càntabres contemporanis locals i a antics mestres com Goya.

6. Parc Nacional de Becs d’Europa

Destinació Parc Nacional d' pics d'Europa Espanya

El Parc Nacional dels Pics d’Europa és el primer parc nacional d’Espanya, fundat el 1918 quan se li coneixia com a Parc Nacional de Montana de Covadonga i el nom va ser canviat en 1995. Les altes muntanyes i els profunds barrancs de el parc atrauen els excursionistes, que necessiten estar atents als bancs de boira profunda. La neu és possible tot l’any. Aquesta reserva de la biosfera també compta amb boscos, rouredes i quatre rius. Els no excursionistes poden voler viatjar al telefèric de Fuentede que es troba a més d’una milla sobre el nivell de la mar, oferint unes vistes impressionants de parc.

7. Oviedo

Destinació Oviedo Espanya

Oviedo, capital de la província d’Astúries, és coneguda pels seus monuments religiosos. També parada al Camí de Santiago, Oviedo compta amb esglésies que daten de segle VIII, entre elles la Catedral de Sant Salvador i la ben conservada Basílica de Sant Julià dels Prats. Un altre dels principals atractius arquitectònics és La Foncalada, una font preromànica de al segle IX. Els fans de les trivialitats de cinema poden estar interessats en saber que Oviedo va aparèixer a Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen.

8. Bilbao

Destinació Bilbao Espanya

Un cop coneguda principalment com una ciutat portuària industrial, Bilbao s’ha reinventat a si mateixa com un centre d’art modern i arquitectura. Situat enmig de les muntanyes verdes del País Basc, Bilbao alberga el Museu Guggenheim Bilbao, una brillant i modernista estructura revestida de titani dissenyada pel famós arquitecte Frank Gehry. L’arquitectura històrica de Bilbao també és impressionant, amb molts edificis bonics com la Catedral gòtica de Sant Jaume de el segle XIV i la basílica de Begoña.

9. Activitats de Gaztelugatxe Tours

Destinació Gaztelugatxe Tours Espanya

Gaztelugatxe és una petita illa peninsular al golf de Biscaia que de fet s’assembla a un castell, el seu nom es tradueix com “roca de castell”. S’accedeix des de terra a través d’una passarel·la sobre les roques. A la part alta de l’illa hi ha una petita capella dedicada a Sant Joan. El cim de Gaztelugatxe s’aconsegueix pujant 231 esglaons per un pendent rocosa. Els visitants de l’passat recomanen donar els passos a poc a poc, ja que la pressa pot ser una molèstia però, segons ells, les impressionants vistes mereixen l’esforç.

10. Rioja Wine Region

Destinació Rioja Wine Region Espanya

Els viatgers que gaudeixin del seu vi gaudiran d’una visita a la Denominació d’Origen La Rioja, on es troben més de 500 cellers. El que fa que aquestes vinyes siguin tan únics és que alguns cellers permeten muntar a cavall i en vehicles tot terreny dins de les vinyes. A més de degustar els seus vins, alguns cellers ofereixen classes sobre com convertir-se en en enòleg. Amb vinyes als turons de nord d’Espanya, els viticultors han perfeccionat l’art de fer vins de fama mundial després de tot, ho han estat fent durant més de mil anys. Les principals regions vinícoles són Riu Baixa, Riu Alta i Riu Alabesa.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...