14 Esglésies més sorprenents d’Espanya

Espanya és coneguda per moltes coses, algunes de les quals inclouen el ball flamenc i la paella. Espanya és també un país amb un fort rerefons catòlic, i algunes de les esglésies d’Espanya estan entre les millors de l’món. Sigui o no religiós, el seu pròxim viatge a Espanya definitivament ha d’incloure unes quantes parades en les estructures religioses més belles i històriques de la nació. Aquesta llista inclou les principals esglésies d’Espanya i el que fa que cadascuna sigui única.

1. Mesquita de Còrdova

Mesquita de Còrdova

La Mesquita, també coneguda com la Mesquita-Catedral de Còrdova, té una de les històries més fascinants de totes les esglésies d’Espanya. Part de l’estructura es remunta a el segle VII, quan va servir d’església visigoda. Més tard, la Mesquita va ser una mesquita musulmana, i només al segle XIII va tornar a el catolicisme. L’edifici és un bon exemple d’arquitectura àrab, amb innombrables arcs i altes cúpules. Una nau renaixentista va ser afegida al segle XVI, barrejant estils arquitectònics i mostrant harmonia entre les idees de disseny i les religions.

2. Sevilla Catedral Tours Activitats

Sevilla Catedral

Coneguda també com la Catedral de Santa Maria al costat de la mar, la Catedral de Sevilla és una impressionant estructura gòtica que actualment és també la catedral més gran de món. Construïda al segle XVI, la catedral s’estén i ocupa una posició privilegiada al centre de la ciutat de Sevilla. Juntament amb les magnífiques agulles i adorns, la Catedral de Sevilla mereix una visita perquè és l’últim lloc d’enterrament de l’famós explorador Cristòfor Colom.

3. Sagrada Família

Sagrada Família

La Sagrada Família és sens dubte l’església més famosa de Barcelona, ​​gràcies en part al seu creador, Antoni Gaudí. Iniciada el 1882, aquesta catedral segueix sent un projecte en curs, encara que està a punt de finalitzar la seva construcció. A diferència de moltes de les esglésies clàssiques espanyoles, la Sagrada Família està construïda amb elements de l’estil Art Nouveau. Avui dia, la Sagrada Família és una de les atraccions turístiques més populars de la ciutat de Barcelona, ​​i està oberta a el públic tant per a visites com per a serveis religiosos.

4. Burgos Cathedral Tours Activities

Burgos Cathedral

Tot i que la Catedral de Burgos va ser encarregada al segle XIII, no va ser acabada fins al segle XVI. Aquest llarg procés de construcció i disseny valer la pena l’espera, però, perquè el resultat final és una magnífica catedral gòtica. Dedicada a la Mare de Déu, la Catedral de Burgos compta amb unes insòlites agulles octogonals que la distingeixen de la majoria de les esglésies gòtiques d’Europa. Des de l’exterior, es pot admirar la façana i els seus centenars d’escultures de sants i figures bíbliques.

5. Catedral de Segòvia

Catedral de Segòvia

L’última catedral d’estil gòtic construïda a Espanya va ser la Catedral de Segòvia. La construcció de l’església va començar al segle XVI, segons els plànols de l’arquitecte Juan Gil de Hontañón. La catedral està situada al bell mig de la Plaça Major de Segòvia, el que la converteix en una icona de la història i la identitat de la ciutat. Hi ha tres voltes majors i entrades a la catedral, però el més destacat és l’increïble retaule de segle XVIII que està fet amb bronze i marbre.

6. Temple Expiatori de l’Sagrat Cor

Temple Expiatori de l'Sagrat Cor

El magnífic Temple Expiatori de l’Sagrat Cor, conegut en anglès com Església Expiatòria de l’Sagrat Cor de Jesús, es troba a Barcelona, ​​just al cim del Tibidabo. Es tracta d’una de les catedrals més noves d’Espanya, i només va ser consagrada en la dècada de 1950 després d’un llarg procés de construcció. L’església és de pedra de disseny romànic, tot i que també hi ha molts adorns i detalls neogòtics dignes d’admiració.

7. Santa Maria la Real de Covadonga

Santa Maria la Real de Covadonga

La Basílica de Santa Maria la Real de Covadonga s’assembla més a un palau d’un conte de fades que a una església ordinària, és una estructura única i impressionant. La catedral, d’estil neoromànic, va ser construïda a la fi de segle XIX, i és totalment rosa gràcies a el to natural de la pedra calcària utilitzada en la seva construcció. Amb torres bessones i un fons de pujols verds, la Basílica de Santa Maria la Real de Covadonga és definitivament una destinació de llista d’espera a Espanya.

8. Catedral d’Àvila

Catedral d'Àvila

La Catedral d’Àvila es distingeix d’altres estructures religioses d’aquesta llista per la seva doble funció de fortalesa. La construcció va començar al segle XI, amb una de les torres de les muralles de la ciutat com absis de l’església. L’estil té fortes influències de les catedrals franceses construïdes en els anys anteriors, i serveix com el primer exemple d’arquitectura gòtica a Espanya. Com la catedral encara està connectada a les muralles que envolten Àvila, és una destinació impressionant i una atracció digna de ser pintada.

9. Catedral de Toledo

Catedral de Toledo

Potser l’església gòtica més famosa d’Espanya és la Catedral de Toledo, un edifici de conte de fades que representa el cim de el disseny i l’arquitectura espanyola. Construïda amb pedra calcària blanca, la catedral és gairebé d’un altre món, reflectint la llum i impressionant fins i tot a aquells que no tenen interès en la religió o l’arquitectura. La llum natural flueix a través de voltes obertes, el que contribueix a l’efecte. El Tresor de la Catedral és una part obligada de l’estructura, gràcies al seu impressionant col·lecció de pedres precioses molt més gran que qualsevol altra que es pugui veure en una joieria.

10. Zamora Cathedral

Zamora Cathedral

A la vora del riu Duero es troba la Catedral de Zamora, una catedral de segle XII construïda en estil romànic. En els últims 900 anys s’han realitzat diverses ampliacions de l’estructura, entre les quals destaquen els absis gòtics i el claustre de Herrera. L’exterior de la Catedral de Zamora és increïble, però el que hi ha dins és igual de fascinant. Una gran col·lecció d’art està oberta a l’admiració dels visitants, incloent imatges gravades directament en l’arquitectura.

11. Catedral de Santa Maria de Palma

Catedral de Santa Maria de Palma

A l’illa de Mallorca, davant de la costa d’Espanya, es troba la impressionant Catedral de Santa Maria de Palma. Coneguda pels vilatans com la Seu, la catedral es va iniciar al segle XIII, però només es va acabar en 1601. La catedral va ser construïda sobre una mesquita àrab, i és una de les catedrals més altes de tot Espanya, i fins i tot de tot Europa . El disseny és una clara combinació de català i gòtic, però a principis de segle XX Gaudí va fer alguns canvis cosmètics que van refrescar l’estil.

12. Basílica de Nostra Senyora del Pilar

Basílica de la nostra Senyora del Pilar

En la tradició espanyola es diu que la Mare de Déu es va aparèixer a l’Apòstol Sant Jaume mentre resava al riu Ebre a Saragossa. Per això, la Basílica de Nostra Senyora del Pilar ha estat durant molt de temps una estructura històricament significativa, i que és venerada tant a Espanya com en tota la religió cristiana. L’estil arquitectònic de la basílica és una barreja d’estils rococó, barroc i neoclàssic, i l’interior alberga una sorprenent mostra d’obres de l’pintor Francisco Goya.

13. Catedral de Santiago de Compostel·la

Catedral de Santiago de Compostel·la

El lloc de la Catedral de Santiago de Compostel·la és ple d’història. La llegenda explica que l’apòstol Santiago va fer que les seves restes fossin portats a el lloc pels àngels, i que al segle VIII aquest lloc d’enterrament va ser descobert per un ermità. Es va construir una petita església per marcar el lloc, i al segle XI hi havia una enorme catedral. Destaca l’arquitectura romànica de la Catedral de Santiago de Compostel·la, que marca el tradicional final de l’Camí de Sant Jaume des de l’Edat Mitjana.

14. Catedral de Màlaga

Catedral de Màlaga

La Catedral de Màlaga va ser construïda entre els segles XVI i XVIII, segons plànols renaixentistes, per crear el que avui és el centre d’atenció de la ciutat. Originalment situada dins de les muralles mores de Màlaga, la catedral està plena d’una impressionant col·lecció d’art. Entrarem per la façana barroca, diferent a la resta de la catedral, i admirarem medallons tallats en pedra, un enorme retaule gòtic i innombrables escultures i pintures. Sorprenentment, la torre sud encara no està acabada, perquè la congregació va utilitzar els seus fons per donar suport als Estats Units en la seva guerra contra els britànics al segle XVIII.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...