7 millors excursions d’un dia des de Madrid

Madrid és una ciutat fascinant, llar de grans museus com el Prado i el Palau Reial. Els visitants poden anar de compres fins que cauen a El Rastre, el famós mercat de la ciutat, i poden gaudir de l’especialitat de Madrid: xurros banyats en xocolata calenta. Els viatgers poden augmentar la seva estada a la capital espanyola amb unes quantes excursions d’un dia des de Madrid a diversos llocs propers.

1. Segòvia

Turisme per Segòvia Espanya

Segòvia és una ciutat antiga que al llarg dels segles ha pertangut a celtes, romans, islamistes i cristians. La ciutat era un centre de comerç, amb una bona indústria tèxtil. Isabel 1, que va finançar el viatge de Cristòfor Colom a el Nou Món, va ser reina de l’església de Sant Miquel de Segòvia en 1474. El visitant no voldrà perdre l’Aqüeducte de Segòvia, que data del segle I o II. Segueix sent una meravella arquitectònica avui en dia, amb 25.000 blocs sostinguts en el seu lloc sense ciment. Segòvia està situada a 80 km de Madrid i a tan sols una hora amb autobús o trenta minuts en tren d’alta velocitat AVE.

2. L’Escorial

turisme per l'Escorial Espanya

El Monestir és només una part de el complex conegut com l’Escorial, que també està format per un palau reial, una escola i un museu. Va ser construït al segle XVI sota la direcció d’un arquitecte que treballava a la Basílica de Sant Pere de Roma, i va ser concebut pel rei Felipe II per demostrar la influència d’Espanya en el món cristià. El monestir és conegut com a Sant Llorenç el Real de l’Escorial, per Sant Llorenç de Roma. Construïda originalment per als monjos jerònims, avui aquesta austera estructura està ocupada per l’Ordre de Sant Agustí. Entre les excursions més populars des de Madrid, l’accés a l’Escorial és fàcil a causa de el gran nombre de trens de rodalies que circulen diàriament.

3. Toledo

Turisme per Toledo Espanya

Toledo és una ciutat antiga que està feta per passejar pels seus carrers empedrats. Està construït en un vessant, de manera que els visitants voldran començar el seu recorregut al cim del turó, i després baixar, sentint la ciutat a la qual El Greco, un dels artistes més grans d’Espanya, va trucar la seva llar. Aquesta antiga ciutat és una barreja de cultures cristiana, jueva i musulmana, i és possible trobar edificis que van ser utilitzats per les tres religions en diferents moments al llarg dels segles. L’Alcàsser i la Catedral són llocs de visita obligada, mentre que el massapà és el menjar local. El tren d’alta velocitat AVE triga 33 minuts des de l’estació d’Atocha de Madrid.

4. Castell Nou de Manzanares el Real

 Turisme pel Castell Nou de Manzanares el Real Espanya

El Castell Nou de Manzanares el Real presenta una imatge imponent ja que aquesta fortalesa de segle XV és un dels castells millor conservats de la zona de Madrid. El seu altre reclam a la fama és que va aparèixer en una escena de la pel·lícula èpica, El Cid. El castell també és conegut com el Castell dels Mendoza perquè va ser un palau presidencial per aquesta família. Construït íntegrament en granit, el castell de sis plantes és un bon exemple d’arquitectura militar espanyola. Avui alberga un museu de castells espanyols. Està situat a 50 quilòmetres de Madrid, als contraforts de les muntanyes de Guardarrana.

5. Àvila

Turisme pel Àvila Espanya

Àvila és una visita obligada per als viatgers que gaudeixen visitant esglésies i catedrals. Coneguda com “La Ciutat de la Pedra”, Àvila té més esglésies gòtiques i romàniques per càpita que qualsevol altra ciutat d’Espanya. Amb vista a un riu, és la capital de província més alta d’Espanya. Els visitants poden prendre un descans de les esglésies itinerants per caminar sobre una muralla intacta que va ser construïda a partir de al segle XI. L’església que cal visitar és la Catedral d’Àvila, que forma part de la muralla de la ciutat i té trets romànics i gòtics.

6. Conca

Turisme per Conca Espanya

La ciutat medieval de Conca ofereix llocs que els viatgers no veuran tots els dies: cases penjades dels penya-segats. Conca és una ciutat fortalesa per la qual ha lluitat durant molts segles. Alguns edificis, com la Catedral de Nostra Senyora de Gràcia, daten de segle XII. Va ser la primera catedral gòtica de Conca, encara que el seu comportament ha canviat al llarg dels segles. Conca és un bon lloc per gaudir de l’encant de l’Vell Món. Conca es troba a uns 160 km (100 milles) de Madrid, el que és possible en un viatge de dia llarg, especialment si els viatgers prenen l’AVE o tren d’alta velocitat que fa el viatge en una hora.

7. Vall dels Caiguts

Turisme per la Vall dels Caiguts Espanya

La Vall dels Caiguts és considerat un dels monuments més controvertits de l’món. El dictador Francisco Franco va ordenar la construcció de la basílica en honor als morts de la guerra civil espanyola, i va utilitzar presoners, alguns d’ells polítics, per excavar-en el vessant de la muntanya. Malgrat els seus polèmics inicis, el monument es converteix en una excursió popular des de Madrid. Ara un parc nacional, situat a pocs minuts de l’Escorial, la Vall dels Caiguts és el lloc de descans final per a 40.000 persones mortes en la guerra dels anys 30. L’església també és el lloc d’enterrament de Franco, que és la única persona enterrada allà que no va morir en la guerra civil espanyola.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...