8 Millors Rutes de senderisme a Albacete

Si t’estàs preguntant Què veure a Albacete amb nens ?, has arribat a el millor lloc, et vam mostrar certes rutes per a senderistes i també trajectes que pots fer a la província d’Albacete amb nens o sense, amb què poder conèixer nous llocs i amb nivells diferents de dificultat.

1. Ruta de les Estàtues de Bogarra

ruta de les estàtues

A Albacete, vam aconseguir trobar camins de senderisme increïbles, ja que reuneixen naturalesa i art, en un mateix sender. Pot ser, de primeres, sorprenent, mes en relació conegueu la ruta de les estàtues, ens trobem segurs que la voldreu comprendre de primera mà.

Per això, cal moure a Bogarra, en el paratge de l’Batán. Estem parlant d’un itinerari increïble, on poder veure diverses estàtues construïdes al llarg de les Jornades de Estàtua al paisatge que es festegen, amb caràcter anual, a la ciutat.

Aquest recorregut parteix des del casc vell de Bogarra, seguint el camí que marca la Falç de el Riu Fusta, passant per la Font de la Presa, fins al Batán de Bogarra, per després tornar. Pro el sender, ens trobarem 50 estàtues de pedra i fusta d’enorme bellesa i que es mimetitzen amb el paisatge, és el que el fa tan particular!

Comptant anada i tornada, parlem d’una ruta de 6 km. I mig i que es pot dur a terme en un tant més de 2 hores i mitja. Si s’escull passar de l’altre costat del riu i exender la ruta, es pot continuar fins al moment en què estem uns taulons de fusta, aconseguint dur a terme una ruta circular d’una mica més de 9 km.

2. Ruta dels Calessis de el Riu Planeta i la Sima

 Calessis de el riu món i l'avenc

Entre els racons més sensacionals que hi ha a Albacete és, sense cap mena de dubte, en Parc Natural dels Calessis de l’Planeta i de la Sima. Situat al a Comarca de la Serra de l’Segura, crida l’atenció a l’visitant per la seva espectacularitat geològica, bellesa botànica, d’aquesta forma com per albergar espectaculars canons fluvials.

Per aquest motiu, certes superiors sendes de senderisme que hi ha a la província d’Albacete estan en aquest paratge, ara que pots conèixer llocs únics, entre aquells que sobresurten la Gruta dels Dolls i el Naixement de el Riu Planeta, amb la seva cascada de sobres de 80 metres d’altura, entre d’altres.

La ruta que els suggerim rau en conèixer el Naixement de el Riu Planeta. Per això, l’itinerari marcat avança des del Port de l’Arenal, on hi ha un estacionament, per prendre la Cañada Real d’Andalusia i travessar l’A-77, on apareix un nou camí paral·lel a la carretera, el Camí dels Dolls. Pel sender, anem a passar per diferents fonts, fins a arribar a el Riu Planeta, on tindrem la possibilitat de travessar uns quants passarel·les, fins arribar a les calderetes i a el naixement del riu, adjuntat amb uns quants miradors, on poder omplir l’espectacle de la natura. Des d’aquí, pots continuar cap a la Gruta dels Dolls, mes només si has aconseguit abans un permís i si tens un equipament tècnic correcte. Per a la tornada, pots tornar per exactament el mateix sender o bé per l’A-77 fins a l’estacionament.

Aquest itinerari es compon d’un total de 8 km., Ampliable a 3 més si decideixes procedir a la Gruta dels Dolls. Tens estacionament a la banda de el naixement del riu, si no pots caminar tant de temps o bé tens inconvenients de mobilitat. El més destacable instant per poder veure el naixement de el Riu Planeta és amb l’arribada de la primavera, amb l’anomenat punxada, instant en què arriba el desglaç i l’aigua comença a aparèixer d’entre les roques, característica que el fa ser entre els naixements de rius més sensacionals d’Espanya.

3. Ruta el Pitó Volcànic de Cancarix

Prosseguim realitzant una ullada per diversos dels racons més singulars de la província i que estan permesos per dur a terme una ruta de senderisme. En un cas així, ens vam parar a un dom de lava, produït fa molt de temps a la Serra de les Cabres per mitjà de l’erupció lenta d’un volcà.

Es parla de l’Pitó volcànic de Cancarix, a la pedania d’Hellín, on la roca volcànica va formar unes columnes angulades prop de la xemeneia de l’volcà, donant-li un aspecte únic. En veritat, tant la capacitació, com el material d’aquestes columnes, tenen una particular singularitat.

La ruta per comprendre aquest lloc part des de l’estacionament de el paratge de la banya volcànic. Des d’aquí, es prossegueix la ruta de la georuta, ara assenyalada, on se’ns es mostren diferents quadres informatius que serveixen a més per a comprendre l’àmbit i com es va formar aquesta paret tan peculiar. Després de continuar aquesta georuta, el sender segueix pel Barranc de beat Diumenge, donant la volta a la regió, fins a tornar a al punt d’inici.

Aquesta bonica ruta té un total de 8 km. I, a causa de l’desnivell, està concebut per a persones en bon estat físic. El immillorable és que aquesta ruta té un contingut elevat didàctic, per la qual cosa si vols anar amb petits, pots fer sol el primer tram de la georuta. ES pot dur a terme en menys de 3 hores i mitja.

4. Ruta del Mirador de l’Dimoni i Royo Odrea

Ruta del Mirador de l'Dimoni i Royo Odrea

La Serra de l’Segura té dins diversos llocs de conèixer. Un és Ayna, situat a la ribera del riu Planeta. Parlem d’entre els pobles més bonics que vam aconseguir trobar a la província d’Albacete, situat al vessant d’una muntanya i amb diversos bancals emmotllats a la seva orografia.

Exactament, entre les peculiaritats que fan d’Ayna entre els pobles amb més encant és el seu àmbit, per la qual cosa aquí estan certes sendes de senderisme pasmantes, com la que ens transporta cap al Mirador de l’Dimoni, ¡els meravellarà!

Partint des exactament la mateixa ciutat de Ayna, tenim la possibilitat de fer una ruta circular, entre els penya-segat i turons de la regió, d’enorme bellesa. Primer de tot, es puja amb la Penya Rossa, a l’Mirador de l’Dimoni, per unes escales. Des d’aquí, vas a haver una panoràmica impecable d’Ayna i del seu enclavament. El camí circumval el Turó de la Pedrera, per a més endavant baixar fins Royo Odrea, un petit i agradable poble. El sender prossegueix la vall de Riu Planeta, fins a tornar a Ayna.

Aquesta ruta està desenvolupada per a persones amb determinada vivència al planeta de l’senderisme. La raó és que l’itinerari final és de sobres de 15 km. I es pot portar a terme en unes 5 hores precisament.

5. Parc Natural Els Calessis de el Riu Planeta i de la Sima

 calessis de el riu món i de l'avenc

La manera més òptima d’acostar-i comprendre aquest lloc d’enorme bellesa és visitant primer el Centre d’Interpretació de l’Parc Natural dels Calessis de el Riu Planeta i de la Sima ubicat a l’ajuntament de Yeste. A l’interior, el viatger podrà veure maquetes, quadres informatius, vitrines, audiovisuals que detallen els diferents hàbitats, flora i fauna d’aquest lloc. A l’entrada hi ha una terrassa a la qual s’ingressa per una rampa, i lloc des del qual es pot contemplar una bella panoràmica de la Vall de l’Segura.

Al Centre d’Interpretació hi ha una regió encarregada de la geomorfologia, on s’ha recreat una gruta amb les seves respectives estalactites i estalagmites, on es pot conèixer “de manera virtual” la Gruta dels Dolls. A la sala primordial, hi ha dos terraris amb amfibis i rèptils, a part d’una àrea encarregada dels diferents ecosistemes.

6. Ruta al Parc Natural de Llacunes de Ruidera

Ruta al Parc Natural de Llacunes de Ruidera

Un altre dels racons més singulars que es pot conèixer a Albacete és el Parc Natural de les Llacunes de Ruidera. En un espai compartit amb la província de localitat Reial, el paisatge queda constituït per un increïble complex llacunar. En suma, al parc hi ha fins a 15 llacunes a la Vall de l’Prominent Guadiana, unides entre si per diversos salts d’aigua.

Tot això, el dota d’un ecosistema magnífic, sent entre els aiguamolls més vistosos de al Sud d’Europa, ¡un aiguamoll que cal protegir! Per aquest motiu, si decideixes fer una ruta de senderisme per les Llacunes de Ruidera, fes-ho amb el màxim respecte pel medi àmbit. No debades, és l’hàbitat de diverses aus, com l’agró roig o bé l’àguila cuabarrada.

La ruta de senderisme que els suggerim en l’àmbit de Parc natural de les Llacunes de Ruidera recorre algunes d’aquests, partint des d’una petita urbanització a riberes de la Llacuna timonedes. La ruta prossegueix cap a la Llacuna Conceja, per oferir la volta i pujar cap a la Llacuna de Sant Pere, seguint el Rierol Alarconcillo i acabar en la Llacuna Tinaja.

En conjunt, el passeig d’aquesta ruta és de 11 Km., On podràs veure fins a 4 de les 15 llacunes de tot l’àmbit. Es pot dur a terme en poc més de 3 hores, sent a més realitzable per a persones amb no molta vivència en l’activitat de l’senderisme.

7. Ruta el Saladar de Cordovilla

saladars

Entre les qüestions més atraients de l’paisatge d’Albacete rau en els seus contrastos. D’aquesta manera, de llocs muntanyosos i rierols, tenim la possibilitat de passar, en res, a altres racons de terres àrides, com passa a la Comarca de les Terres de Hellín. Determinats d’aquests gèneres de panorames són els catalogats saladars, com els de Cordovilla o bé Agramón.

D’aquesta manera, en un lot d’interior salí, el paisatge modelat és formidablement singular, ja que la vegetació s’ha ajustat a condicions extremes. Per això, estem parlant d’espècies protegides, algunes d’en risc d’extinció. En aquest sentit, el de Cordovilla és reconegut com entre els saladars millor preservats.

Més que una ruta, es pot entaular com una petita excursió per l’àmbit dels saladars, prenent com a referència la Rambla de Font García. Una petita ruta circular que és aconsellable recórrer a mesos de primavera o bé tardor, no a l’estiu en el moment en que la calor apreta.

Un recorregut circular per la regió pot ser d’uns 5 km. I es pot fer en una mica més d’hora i mitja, per la qual cosa es pot dur a terme amb tota la família. Tingues en compte que les plantes de la regió són de particular protecció, per la qual cosa cal ser respectuós amb les plantes i no caminar per camins no senyalitzats.

8. La Cova de la Vella

Cova de la vella

La Gruta de la Vella està a la part baixa d’un barranc de el Turó de l’Bosc. És molt assolible i té uns 9 metres d’ample i 3 de fondària. La seva característica més essencial és que lloc des d’on està es pot observar tota la vall. Era un espai idoni per a viure i reposar albirant tot al seu voltant.

La Gruta de la Vella va ser el lloc escollit pels conjunts prehistòrics, possiblement al llarg de mil·lennis, per a realitzar una successió de rituals entre aquells que està la nostra acció pictòrica; tots els que formen lloc d’aquest món de les opinions. És un autèntic santuari en el qual l’acció humana i l’àmbit natural formen una especial fusió

Per conèixer el grup historicoartístic el destacat és acostar-se a el Centre de Visitants que està exactament al mateix lloc i decantar-se per entre les visites guiades, una ocasió per anunciar tot el lloc de la manera més òptima sense perdre aspecte. Es tenen la possibilitat de concertar visites programades.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...