Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La barreja de l’arquitectura involucrada en la seva construcció és sorprenent. Algunes van començar com fortaleses romanes, mentre que unes altres van ser construïdes quan els moros governaven Espanya. Són majestuosos, imponents, clàssics, senyorials i bells alhora. Si tens poc temps, hi ha diversos castells prop de Madrid que fan excel·lents excursions d’un dia. Si tens temps il·limitat, tant millor per a explorar aquestes obres mestres de l’arquitectura espanyola.

Mapa de castells més bells prop de Madrid

1. Alcàsser de Segòvia

Alcàsser de Segòvia

Nascut com a fortalesa romana, l’Alcàsser de Segòvia aviat es va convertir en l’estructura massiva que és avui dia. Es triga poc més d’una hora a arribar des de Madrid a l’alcàsser situat en un turó amb vistes a Segòvia i la confluència dels rius Klamores i Eresina, és considerat un castell de conte de fades, potser un model per al castell de la Ventafocs de Disney , tot i que no té tant pa de gingebre com altres castells europeus. També es diferencia d’altres castells espanyols perquè està construït com la proa d’un veler. Al llarg dels segles, ha servit com a fortalesa, palau reial, presó i acadèmia militar.

2. Alcàsser de Toledo

Alcàsser de Toledo

Arquitectura i història fan una combinació impressionant en l’Alcàsser de Toledo, situat a 69 km de Madrid. Els romans van construir la fortalesa original en el segle III a.C. Més tard els governants van fer canvis en el castell durant els esforços de restauració. Com a resultat, aquest gran castell quadrat reflecteix quatre estils arquitectònics: Plateresc renaixentista, que combina elements gòtics, musulmans i italians medievals, i barroc espanyol, també conegut com churrigueresco, Cadascuna de les quatre torres de l’castell reflecteix un estil diferent. El castell es va convertir en un símbol de nacionalisme durant la Guerra Civil Espanyola, quan els nacionalistes van resistir un setge més gran per part de forces oposades.

3. Nou Castell de Manzanares el Real

 nou Castell de Manzanares el Real

El Castell Nou de Manzanares el Real, de al segle XV, està considerat com un dels més ben conservats de la Comunitat de Madrid. Antigament albergava a la noblesa local, però avui alberga un museu dedicat als castells d’Espanya i als tapissos. Situat a la vora del riu Manzanares, rep el nom de Castell Nou ja que va substituir a un castell més antic situat als voltants. El nou castell va ser habitat per la família Mendoza només durant uns cent anys. El castell quadrangular de granit es caracteritza per les seves torres circulars amb una galeria gòtica considerada bella pels militars. El castell és especialment bell quan està il·luminat una nit o contra el cel blau de el dia.

4. Castell de la Mota
Castell de la Mota

Es necessiten menys de dues hores per a bussejar des de Madrid fins al Castell de la Mota a la província de Valladolid. L’excursió permet conèixer el camp espanyola i acaba amb una visita a un castell molt imponent. Es creu que el castell de la Mota està situat en l’emplaçament d’una antiga fortalesa romaní i, molt probablement, d’una fortalesa morisca posterior. El castell actual data de segle XV. El castell és conegut pel seu barbacana exterior i el seu interior de forma trapezoïdal. Abans que caigués en ruïnes al segle XVII, era una presó estatal que albergava el germà de l’explorador Francisco Pizarro, la noblesa, i fins i tot la reialesa Borgia d’Itàlia.

5. Castell d’Aulencia

Castell d'Aulencia

Es creu que el majestuós castell de Aulencia és d’origen àrab, ja que va ser construït durant el domini musulmà. El castell està construït en el turó Horcajo, a la confluència dels rius Guardarrama i Aulencia, d’aquí el seu nom. El castell es considera petit en comparació amb altres castells propers a Madrid. Destaca la torre principal (torre de l’homenatge) on va viure la noblesa i vuit torres. El castell està en ruïnes avui en dia, però encara projecta una dignitat tranquil·la. El castell és de propietat privada avui dia, amb una tanca formidable que l’envolta.

6. Castell de la Coca

Castell de la Coca

Si el Castell de Coca traspua luxe és perquè va ser construït per un ric arquebisbe de segle XV a què li agradava l’opulència. L’entorn és sublim, amb el castell envoltat d’un bosc de pins. Això és pertinent ja que el castell alberga avui dia una escola per a estudiants de silvicultura. El Castell de Coca pot haver estat construït per artesans moriscos, però la seva presentació és cristiana. És considerat un exemple d’arquitectura militar de maó. Alguns visitants, però, pensen que és massa ornamentat per ser un castell militar. El castell privat, situat a 92 milles de Madrid, accessible només en una visita guiada.

7. Castell de Batres

Castell de Batres

Situat a només 43 km de Madrid, el Castell de Batres és la principal atracció turística de la vila de Batres, a la vora del riu Guardarrama. Envoltat d’arbres, el castell de Batres, de al segle XV, presenta un aspecte imponent. Una característica única que vostè ha de buscar és les formes de diamants a les cantonades de la torre. Altres característiques notables són una torrassa de 82 peus d’altura, la més alta de les torres, un impressionant balcó de ferro i un pati renaixentista. Tampoc cal perdre la font de Garcilaso, que es troba sota un arc de maó envoltat de plaques poètiques.

Related Stories

Llegir més:

Explorando los Pueblos de Texas

Texas es un lugar maravilloso para visitar, sobre todo si estás buscando algunos pueblos...

Els 7 castells més bells prop de Madrid

Cap viatge a Espanya està complet sense veure un castell o un alcàsser. La...

Les 17 regions més belles d’Espanya

Mentre que la major part de la vasta massa terrestre d'Espanya es troba a...

On allotjar a València

Situada a la costa sud-est d'Espanya, la ciutat de València pot no ser tan...

On allotjar a Tenerife: Millors Llocs i Hotels

Els visitants van en massa a l'illa volcànica de Tenerife a la...

On allotjar a Sevilla: Millors Veïnats i Hotels

Descobriu les meravelles de l'antiga Sevilla - perdeu-vos pels antics carrers, coma tapes en...